Theresia Wallberg

GYROTONIC®  certifications:
– GYROTONIC® level 1&2
– GYROKINESIS® level 1
– GYROTONIC® Pre-Trainer
– Jumping Stretching Board, Leg Extension Unit and Gyrotoner

Theresia känner en stor kärlek och fascination för rörelse och kroppen som mekanism. Hon brinner för att förstå varje individ och kropp och att närma sig denna med ett öppet sinne.

Hon tog en Bachelor i dans på Rotterdam Dance Academy och jobbade som dansare på International Dance Theatre i Amsterdam under sista året på utbildningen. Efteråt fortsatte hon dansa i Cinevox Junior Company i Schweiz. Därefter följde några år som frilansdansare och hon jobbade bl.a. som dansare i en operauppsättning på Zürich Opera och en längre tid som luftakrobat på Radisson Blu’s Wine Tower i Zürich. Hon undervisade balett och modern dans till konståkare och ungdomar.

På grund av en skada var hon tvungen att ta en paus från dansen och under den perioden kom hon i kontakt med Gyrotonic. Hon kände att det var en teknik där hon kunde få utlopp för allt som intresserar henne. Kärleken till dansen och undervisningen kunde komma till uttryck i Gyrotonic. Hon djupdök i denna teknik och arbetade fem år för Master Trainer Hideto Heshiki i en studio i Zürich.

Efter 13 år utomlands bestämde hon sig hösten 2020 att åka tillbaka till Sverige och hon är väldigt tacksam att få fortsätta jobba som Gyrotonic- och Gyrokinesistränare påMovement Studio. Theresia erbjuder grupplektioner i Gyrokinesis och privatlektioner i Gyrotonic.
Hon har påbörjat en utbildning till fysioterapeut på Lunds universitet, men har även ett stort intresse för ett mer alternativt sätt att förstå kroppen. Hon ger även energi-/healingbehandlingar med fokus på att låta kroppen få tala i hennes händer.

Rulla till toppen