Rehablektioner

Låt en erfaren instruktör hjälpa dig vidare i din läkningsprocess.

Har du ont och behöver rehabilitering? Är du stel och känner dig begränsad i dina rörelser? Har du gamla skador som spökar, eller ont i lederna? Har du tränat med sjukgymnast och vill komma vidare? Då kan vår alternativa rehabträning vara något för dig.

Våra rehablektioner består av antingen fem eller tio 40-minuterslektioner då du tränar privat med en instruktör. Övningarna varieras beroende på dina förutsättningar och behov.

Alla lektioner utformas naturligtvis olika, men i stora drag ser det ut som så att vi först går igenom en serie av terapeutiska rörelser som är synkroniserade med andningen. Du lär dig övningarna för hemmabruk och för bästa resultat gör du serien dagligen. Sedan utökar vi med fler rörelser och fokuserar bland annat på förlängning av ryggraden, balanserad rörlighet i kotor och leder samt kontakt med djupa muskler (starkt center).

Efter dessa lektioner kan man överväga att gå vidare med sin träning, exempelvis till våra gruppklasser. Vi som håller i rehabträningen har lång erfarenhet av Pilates- och Gyrotonic-undervisning. Vi har gott samarbete med flera terapeuter och kan vid behov kontakta din sjukgymnast för rådgivning om du samtycker.

Rulla till toppen