Per Berséus

Per är certifierad Gyrotonic-instruktör sedan juni 2018, efter ett par år som lärling på Movement Studio. Hans huvudlärare under utbildningen var Chantal Deeble i New York och Hideto Heshiki i Zürich, och Per fortsätter att kontinuerligt ta lektioner för Josefin på Movement Studio och andra erfarna Gyrotonic-lärare. 

Med sitt djupa intresse för anatomi och fysiologi har Per stor respekt för olika kroppars möjligheter och begränsningar, och han har under åren sett hur Gyrotonic kan vara lika effektivt för en vältränad atlet som för den som behöver komma igång med att röra sig mer i ett annars alltför stillasittande liv. Gyrotonic har även gett Per erfarenhet av att hantera skador och återuppbygga stabilitet i försvagade delar av kroppen. Han har full förståelse för att man börjar träna från olika utgångspunkter, och att målet med träningen också kommer att se olika ut från person till person.

Han har under de senaste tio åren dessutom genomgått flera yogautbildningar för Jonas Westring (anusarayoga) och Richard Freeman (ashtangayoga enligt P. Jois). Per är också certifierad i thaimassage av Shantaya Shool of Bodywork och av Loi Kroh Traditional Thai Massage Chiangmai.

Per har även undervisat argentisk tango på Tangokompaniet sedan 2005, en annan miljö som lockar såväl professionella dansare som stela kontorsarbetare. Han har också själv genomgått en resa från att vara en stel yngling till att genom Gyrotonic och dans bli en smidigare och mer kroppsmedveten man, som nu har fler år på nacken men samtidigt känner sig starkare och mer rörlig än för 10 år sedan.

» Cert. i Gyrotonic

Rulla till toppen