Pilates

Kroppsmedvetenhet, styrka och smidighet

Pilates kallas ofta den intelligenta träningen. Att skapa balans mellan styrka och smidighet är en grundtanke som genomsyrar träningsformen, bra hållning och rörelsemedvetenhet växer fram efterhand. Träningen utförs både på mattor och på Pilatesmaskiner av olika slag. Man kan träna i grupp (matwork & reformer) eller i privat- och duolektion.

Under ett Pilatespass jobbas hela kroppen igenom, de muskler som är svaga stärks och stela områden mjukas upp. Alla har olika behov och det är viktigt att en kunnig instruktör lär dig precis det du behöver. För att komma igång, boka en introlektion eller anmäl dig till en nybörjarkurs, se kursutbud.

Träningen baseras på stabilisering, preciserad andning och aktivering av djupliggande muskler. Särskilt magmuskulaturen stärks, vilket ger stöd åt ryggen och förbättrad hållning. Man blir jämnt stark i hela kroppen och en rörelsemedvetenhet utvecklas, en färdighet som man sedan har med sig i vardagen och i annan träning.

Pilates grundades av tysken Joseph Pilates på 1920-talet. Vi undervisar modern Pilates, med grunden i STOTT PILATES® vilket är en teknik som har utvecklats i Kanada. Här har den ursprungliga tekniken utvecklats för att överensstämma med nutida anatomikunskap och sjukgymnastik.

Rulla till toppen