Gyrotonic & Gyrokinesis

GYROTONIC® tränas på en maskin vid namn Pulley Tower i privat och duo-lektioner. Man kan även träna i grupp, då kallas det GYROKINESIS® och med hjälp av pallar och mattor utförs övningarna sittandes, ståendes och liggandes. Gyrotonic och Gyrokinesis är alltså samma träningsmetod.

Vi rekommenderar att man börjar på maskinen innan man går över till gruppklassen. För att komma igång, kontakta oss och boka en intro-lektion. Se våra Gyrokinesis-klasser i bokningsprogrammet Time Center.

Flöde i ryggraden

Gyrotonic och Gyrokinesis utvecklades under 1980-talet av rumänen Julio Horvath. Syftet är att stärka, stimulera och mobilisera kroppen i sin helhet, inga gränser dras mellan inre och yttre. Vi hittar tillbaka till rörelsemönster vi hade som barn, innan skolbänkar, datorer och bilar successivt ändrade dessa.

Rörelserna i Gyrotonic och Gyrokinesis är rytmiska, cirkulära och flytande. Med pulseringar och sköna utsräckningar når vi djupt in i kroppen och kan släppa på blockeringar. Vi lägger stor fokus på rörelse och flöde i ryggraden, men rörelserna löper genom hela kroppen. 

Träningseffekterna är många eftersom samtliga kroppsystem berörs. Men till exempel stretchas muskler och bindväv skonsamt, nerver stimuleras och ben och leder stärks. Det ger starka muskler som också är flexibla, vilket tillsammans med mindre spänning i leder skapar balanserad rörlighet. Även koordination och balans tränas. 

Movement Studio, Malmö/Sweden, Photo: Nora Schwarz

Rulla till toppen