Kurser

Vårens kurser

 

Pilates Matwork Nybörjarkurs

Är du nyfiken på Pilates? Att gå en nybörjarkurs är ett smart och budgetvänligt sätt att lära sig grunderna!

I en Matwork-klass tränar vi på matta med den egna kroppen som motstånd. Man lär sig grunderna, får kontakt med djupa muskler och tränar hela kroppen på ett skonsamt sätt. Vi bekantar oss även med en del redskap som bollar, band och rullar.  Läs mer om Pilates här. Se datum nedan.

Gyrokinesis Nybörjarkurs

Här förenas kropp och sinne i harmoniska rörelser. Rytmiska, flytande övningar utförs sittandes på pallar och liggandes och stående på mattor. Du lär dig jobba från ett djupt center vilket gör träningen både intensiv och effektiv.

Läs mer om Gyrokinesis här. Se datum nedan.

Pilates Mamma

Du som har fött barn och som vill hjälpa din kropp tillbaka på ett medvetet sätt - detta är en kurs för dig (bara för dig - utan bebis)!

Vi går igenom ett program med säkra övningar och diskuterar koncept som andning, bäckenbotten och hållning. Vi fokuserar på att rehabilitera magmusklerna på skonsamt sätt. Med en effektiv teknik hjälper vi delade magmuskler (diastasis recti) centreras igen.

Målet är att deltagarna ska få en förståelse för läkningsprocessen som kroppen går igenom och att de efter kursen på ett medvetet sätt kan skapa balans både kroppsligt och själsligt. Fokus är inte bara på övningar som kan hjälpa, vi går även in på vardagsrörelser och hur vi kan motverka slitage på kroppen när vi lyfter, bär osv.

Kursen består av tre klasstillfällen. Kursen passar dig som har fött barn för upp till 12 månader sedan. Vi rekommenderar att du väntar ca 6 veckor efter födsel med att delta. Ingen förkunskap krävs. För närvarande ingen kurs inplanerad, hör av dig vid intresse!

Gyrokinesis Nybörjarkurs, 6 ggr.
Dag och tid: 
lördagar 11.00-12.00 (55 min)
Datum:
8 maj - 12 juni
Kursavgift:
960 kr
Anmälan:
 info@movementstudio.se, eller 040-78202

Pilates Matwork Nybörjarkurs, 5 ggr. 
Dag och tid: torsdagar 17.15-18.15 (55 min)
Datum: 20 maj - 17 juni
Kursavgift:
800 kr
Anmälan:
info@movementstudio.se, eller 040-78202

Våra grupper är små (max 5 deltagare) vilket innebär att rekommenderat avstånd kan hållas. Med färre elever har instruktören också möjlighet att korrigera deltagarna ordentligt så att övningarna blir korrekt utförda. Efter att ha deltagit i någon av våra kurser har du 15% rabatt både på kurser och klippkort (20 och 40 klipp).

tre kvinnor studio