Pilates

Pilates

Pilates är en träningsform som grundades av tysken Joseph Pilates på 1920-talet. Träningen utförs både på mattor och på pilatesmaskiner av olika slag. Man kan träna i grupp eller i privat och duo-lektioner.

Pilates kallas ofta den "intelligenta" träningen och syftet är att skapa balans mellan styrka och smidighet, bra hållning och rörelsemedvetenhet.

Träningen baseras på stabilisering, preciserad andning och aktivering av djupliggande muskler. Särskilt magmuskulaturen stärks, vilket ger stöd åt ryggen och förbättrad hållning.

Under ett Pilatespass jobbas hela kroppen igenom, de muskler som är svaga stärks och stela områden mjukas upp. Alla har olika behov och därför är det viktigt att en kunnig instruktör lär dig precis det du behöver.

Med Pilatesträning blir man jämnt stark i hela kroppen och man blir väldigt medveten om hur man rör sig, en kunskap som kan tas med i annan träning.

Vi undervisar modern Pilates, med grunden i STOTT PILATES® vilket är en teknik som har utvecklats i Kanada. Här har den ursprungliga tekniken utvecklats för att överensstämma med nutida anatomikunskap och sjukgymnastik.

 

tränare och utöver fysisk träning