Josefin Ekström

Josefin Ekström

» Cert. i GYROTONIC® level 1 & 2 
» Cert. i GYROKINESIS®
» GYROTONIC® Pre-trainer
» GYROTONIC® Therapeutic Application for Shoulder Girdle, Pelvic Girdle & Scoliosis. 
» GYROTONIC® Principles & Osteopathy
» Cert. i STOTT PILATES® level 1 and 2
» Cert. i STOTT PILATES® Instructor Trainer Matwork & Reformer
» Pre/Post Natal Pilates - The Center for Women's Fitness

Josefin var mycket aktiv under sin uppväxt, bland annat inom gymnastik. Hon hade flera skador genom åren och när hon i 20-årsåldern fick ryggont började hon att se sig om för att hitta en träningsform med djupare effekt. Hon kom i kontakt med Pilates i London och kände att det var vad hon letat efter. Hon tränade regelbundet i en Pilatesstudio och började utbilda sig till instruktör.

När Josefin flyttade till USA började hon jobba med Pilates på heltid. Hon arbetade i flera studios och även en sjukgymnastklinik på University of Michigan Hospital. Sen gick hon över till att enbart jobba på The Movement Center. Hon fördjupade sin kunskap ytterligare genom att utbilda sig i GYROTONIC® och GYROKINESIS® och blev även instruktörstränare för Stott Pilates och Pre-trainer i Gyrotonic.

Josefin har rest en hel del i utbildningssyfte, bland annat till Miami, New York, Italien, England och Tyskland. Hon har jobbat med Gyrotonic-grundaren Juliu Horvath, och även med Master Trainers som Debra Rose, Jurgen Bamberger, Rita Renha, Elaine Pureen och Aimée McDonald. 

Hon flyttade tillbaka till Sverige 2009 för att öppna en egen studio: Movement Studio Malmö. Det var den första pilatesstudion i staden och genom åren har den vuxit och blomstrat. Josefin har, tillsammans med sitt team av kunniga instruktörer, hjälpt många människor att må bättre och inspirerat till mer balanserad träning. 

Josefin har undervisat Pilates & Gyrotonic i 15 år och jobbar med människor från “all walks of life”. Hon lyssnar och känner in varje kunds behov och formar lektionerna därefter.

josefin@movementstudio.se